Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Asgari ücrette senaryolar: Hangi artışa göre asgari ücret ne kadar olabilecek?
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarına başlamadan asgari ücrette birçok senaryo konuşuluyor. Kamuoyunda konuşulan senaryolarda asgari…
Bloomberg: ABD, Rusya’nın değişen nükleer doktrinine karşılık vermeyecek
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in saldırılarda nükleer misillemenin önünü açacak imzası ve Ukrayna'nın Rusya'da ilk…
TEPAV: Sık değiştirilen enflasyon tahminleri para politikasının itibarını sarsıyor
- Seher Alp
- 22 Kasım 2024
- 3 min
- 0
TEPAV, enflasyon tahminlerinin sık sık değiştirilmesinin beklentileri iyileştiremediğini ve para politikasının itibarını zedelediğini açıkladı. Ayrıca…